DP2014_Gregoric_Zagar_Voldrih_mediaspeed9385[1]

Trojni speedwayski naslov za AMTK Ljubljana

V skupni razvrstitvi državnega prvenstva v speedwayu na vrhu po letu 2005 znova trije Ljubljančani – Matej Žagar, Maks Gregorič in Matic Voldrih.

V Krškem smo spremljali sklepno dejanje letošnje sezone v speedwayu. Četrta, finalna dirka skupnega državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške ni postregla s presenečenjem, saj je peti speedwayist sveta, Matej Žagar, še trinajstič zapored dokazal, da je v Sloveniji praktično nepremagljiv. Skupno drugo mesto je osvojil Maks Gregorič, tretje pa Matic Voldrih.

»Zadovoljen in vesel sem tudi svojega trinajstega naslova, saj je le še ena potrditev resnično najboljše sezone v moji karieri, zaradi padca mi dirke žal ni uspelo odpeljati do konca, zato zdaj le upam, da mi boleče koleno ne bo preprečilo še zadnjih dveh nastopov, ki me naslednji teden čakata na Češkem,« je po dirki povedal novi in stari prvak ter dodal: »Zavedam se, da mladi vozniki potrebujejo čim več dirk, kljub temu pa je težko, ko jo skupiš na račun slabe pripravljenosti konkurentov, a upam, da bom lahko tudi na to čimprej pozabil in se po dvotedenskem premoru pričel že intenzivno pripravljati na novo sezono, ki bo prinesla tudi dirko za VN Slovenije prav tukaj v Krškem, kjer pa rabim še nekaj več treningov, da se bom lahko tukaj res ponovno počutil kot doma.«

Tekst in foto: Borut Cvetko / mediaspeed.net

KONČNI VRSTNI RED VSEH DRŽAVNIH PRVENSTEV V SPEEDWAYU: TUKAJ.

Posted in Nerazvrščeno.