Speedway stadion v Ljubljani

AMTK Ljubljana svoje treninge in dirke organizira na stadionu v okviru športnega parka Ilirija v Zgornji Šiški v Ljubljani. Zgrajen je bil leta 1963, nato pa večkrat prenovljen in posodobljen. Ena zadnjih pridobitev so varnostne zračne blazine, ki so nameščene na obeh ovinkih in ki varujejo voznike pri padcih. 398 metrov dolg oval je gostil že številne mednarodne dirke, v Ljubljani pa je nastopil tudi ena največjih legend svetovnega speedwaya Ivan Mauger.

Vhod na stadion Stadion iz zraka

Ime Stadion Ilirija
Naslov Vodnikova 155, Ljubljana
GPS 46°4’15.28″ 14°28’39.56″
Dolžina 398 m
Širina na ravnini 11,1 m
Širina v zavojih 15,5 m
Kontakt 041 652 032 (Franci Kalin)
Zemljevid Geopedia: http://geopedia.si/lite.jsp?params=T105_x459932.75_y102983.25_s18_b2
Google Maps: http://goo.gl/maps/qEp14
Dostop do stadiona – z Dolenjske:
Z dolenskega avtocestnega kraka v razcepu Malence zapeljite levo na ljubljansko obvoznico v smer Koper/Kranj/Beljak/Ljubljana-jug. V razcepu Kozarje zapeljite desno v smer Beljak/Kranj/Ljubljana-sever. Čez cca 4 km zavijte desno v smer Lj.-sever/Lj.-Koseze. Čez 1 km zapustite obvoznico na izvozu št. 7 – Lj.-Dravlje / Lj.-Šiška. V križišču zapeljite desno na Vodnikovo cesto – v smer Center. Peljite naravnost skozi prvi semafor, tik pred drugim semaforjem (tam stoji tudi gasilski dom) je na desni strani vhod na stadion.– s Štajerske:
S štajerskega avtocestnega kraka v razcepu Zadobrova zapeljite desno na ljubljansko obvoznico v smer Beljak/Kranj/Ljubljana-sever. Čez cca 7 km zapustite obvoznico na izvozu št. 6 – Ljubljana-sever. V križišču s Celovško cesto peljite NARAVNOST v smer AC obroč/Koper/Novo mesto/Hrvaška/Italija. Po križišču se držite desno – v smer Dravlje – (ne zapeljite nazaj na obvoznico!). V naslednjem križišču zavijte levo na Vodnikovo cesto – v smer Center, zapeljite čez most in prečkajte obvoznico. Peljite naravnost skozi prvi semafor, tik pred drugim semaforjem (tam stoji tudi gasilski dom) je na desni strani vhod na stadion.– z Gorenjske:
Z gorenjskega avtocestnega kraka zapeljite skozi predor Šentvid in zapeljite na ljubljansko obvoznico v smer Gradec/Maribor/Lj.-sever. Nato zapustite obvoznico na izvozu št. 7 – Lj.-Dravlje / LJ-Šiška. V križišču zapeljite desno na Vodnikovo cesto – v smer Center. Peljite naravnost skozi prvi semafor, tik pred drugim semaforjem (tam stoji tudi gasilski dom) je na desni strani vhod na stadion.– s Primorske:
S primorskega avtocestnega kraka v razcepu Kozarje zapeljite levo na ljubljansko obvoznico v smer Beljak/Kranj/Ljubljana-sever. Čez cca 4 km zavijte desno v smer Lj.-sever/Lj.-Koseze. Čez 1 km zapustite obvoznico na izvozu št. 7 – Lj.-Dravlje / Lj.-Šiška. V križišču zapeljite desno na Vodnikovo cesto – v smer Center. Peljite naravnost skozi prvi semafor, tik pred drugim semaforjem (tam stoji tudi gasilski dom) je na desni strani vhod na stadion.
Vhod na stadion stadion-vhod
Stadion iz zraka AMTK Ljubljana - stadion Ilirija iz zraka